Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA DYNIOWA

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1/2 kg
bulion warzywny 0,5-0,7 l
ząbki czosnku 2 szt
curry 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
płatki migdałowe 20 g
chudy żółty ser 2 plasterki
sól do smaku
czerwony pieprz kilka ziarenek
słodka czerwona papryka do smaku
sok z limonki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA DYNIOWA

Sposób przygotowania: Dynię obrać ze skórki, a miąższ oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, dodać do bulionu warzywnego i gotować wraz czosnkiem na małym ogniu aż dynia będzie miękka. Następnie dodać curry, imbir, przyprawić solą i pieprzem. Zupę zmiksować na gładką masę dodać sok z limonki i wymieszać. Rozlać do miseczek. Posypać serem i czerwonym pieprzem. Na środek miseczki można ułożyć kilka płatków migdałowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 21.09.2016 14:25
Super zupa :)
Patrycja33 21.09.2016 00:37
bardzo dobra zupka :-)
Pobitegarybarbary 20.09.2016 12:57
Fajna propozycja. Osobiście boję się spróbować zupę w takiej wersji. Wolę wyraźne, kwaśne smaki. Ale ta zupa bardzo kusi oj kusi....
Krzysztof15 20.09.2016 11:47
pyszna zupka
jagoda5913 20.09.2016 11:43
uwielbiam dyniowe zupki
2milutka 20.09.2016 11:29
Poezja smaku!
wedith1 20.09.2016 11:22
Uwielbiam zupę dyniową!
Wafelek2601 20.09.2016 11:01
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak