Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z pomidorami Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2 szt
pomidorki koktajlowe 8 szt
zioła 4 gałązki
natka pietruszki 4 gałązki
rozmaryn świeży 4 gałązki
curry 4 gałązki
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papryka do smaku wędzona

Porada

Do marynowania ryby najlepiej używać świeżych ziół. Dodałam świetne zioło jakim jest rungia czyli grzybowe zioło. Pstrągi można upiec w piekarniku lub na grillu. Ryba pieczona jest mniej kaloryczna od smażonej na maśle czy oleju.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z pomidorami Zewy

Pstrągi umyć, osuszyć i oproszyć przyprawami.
W powłoki brzuszne włożyć zioła.
Na wierzchu ryb zrobić ukośnie nacięcia i w każde delikatnie tak aby nie popękały wcisnąć pomidorki.
Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.
Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Pstrągi można też upiec na grillu.
Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 21.09.2016 09:08
Bardzo dziękuję.
ben-ka 20.09.2016 12:57
Smaczna rybka.
Franciszek 20.09.2016 11:55
pyszne rybki
olkaaa 20.09.2016 11:36
też takiego robię
AZgotuj 20.09.2016 10:13
Cudowna rybka, pięknie podana :)
Ania321 20.09.2016 09:48
wygląda pysznie :)
Motorek 20.09.2016 09:19
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak