Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś w winnej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

pierś z kurczaka ok. 500-600 g

marynata

ocet balsamiczny 50 ml
przecier pomidorowy 50 ml
szałwia 1/3 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
estragon 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1/3 łyżeczki
oregano 1/3 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
pieprz czerwony 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w winnej marynacie

Wino mieszamy z octem i przecierem pomidorowym. Dodajemy wszystkie przyprawy i wkładamy piersi pokrojone w grubsze plastry. Dokładnie mieszamy, zakrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Po zamarynowaniu mięso mięso trochę oczyszczamy z marynaty i grillujemy ok. 10 minut. Marynatę możemy wykorzystać jako sos, dodajemy tylko cukier, sól i sos balsamiczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.09.2016 21:49
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak