Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć,dodać do 3/4 szklanki ciepłego mleka,dodać łyżkę cukru,łyżkę mąki,dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Margarynę roztopić i ostudzić,Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,dodać żółtka,spirytus,wyrośnięte drożdże i wyrabiać,dolewając mleko(ilość mleka zależy od wilgotności mąki,może nie być potrzebna cała szklanka),dodać roztopioną margarynę i wyrabiać ,aż ciasto będzie miało pęcherzyki powietrza i będzie odchodzić od ręki.Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy(około centymetra),wykrawać szklanką kółka i zostawić do ponownego wyrośnięcia,przykryte ściereczką.Smażyć na złoto w gorącym oleju.Po usmażeniu nadziewać przez szpryckę marmoladą wymieszaną z cukrem waniliowym.Posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ładnie wyglądam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam pączki,wyglądaja smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Paczki chodza za mna od jakiegos czasu, bede musiala je zrobic, koniecznie!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Takie domowe pączki to coś wspaniałego.Można ich zjeść niesamowicie dużo-niestety.Niestety, bo później trzeba to odpokutować.
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !