Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie.Pokrojone na grube plastry pieczarki i jedną pokrojoną cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa.Dodać odciśniętą z wody bułkę,posiekaną drugą cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,majeranek,przyprawę do mielonego i jajko.Dokładnie wyrobić(jeśli jest za rzadkie,dodać bułki tartej),formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.Wodę,ocet,pokrojoną cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,sól i cukier zagotować.Kotleciki zalać letnią zalewą.Smacznego!

Zamiast klopsików,można zrobić kulki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !