Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ryżowe z keczupem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt.
kucharek na wiosnę 1 łyżka
bułka tarta pikantna 100 g.
olej do smażenia 150 ml.
ketchup 1 op.
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: placki ryżowe z keczupem

Ryz ugotować na sypko, jak wystygnie dodać do niego pokrojoną cebulę, jajko, ser żółty, przyprawy i dobrze wymieszać Łyżką formować kulki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju. Polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 13.10.2013 09:12
pyszne i delikatne
Beata73 05.06.2013 17:35
smaczniutkie!!!!
kuklik 28.11.2010 14:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak