Sposób przygotowania

pierś z kurczaka dzielimy na 6 kawałków, rozbijamy tłuczkiem jak na schaby, doprawiamy przyprawą kucharek, solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Następnie do cebulki dodajemy pokrojone w drobną kostkę surowe pieczarki i smażymy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy tak długo żeby odparowała woda. Na brytfannie posmarowanej tłuszczem układamy filety z kurczaka. Na filetach układamy podsmażone pieczarki z cebulką. Na pieczarki kładziemy1-2 łyżeczki majonezu(w zależności od wielkości fileta). Całość posypujemy dużą ilością starego żółtego sera. Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.15 minut. Najlepiej wyglądają i smakują z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam nie tylko na obiad ale również świetnie się spisują na wieczornym przyjęciu. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Już je wcześniej robiłam i naprawde są smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !