Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z szałwią i szynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 50 dag
szynka dojrzewająca 10 dag
szałwia 12 listków
olej do smażenia
masło do smażenia

marynata

oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z szałwią i szynką

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Polędwiczki z szałwią i szynką foto
2
Polędwiczki kroimy na 1-1,5 cm kawałki.
Krok 2 - Polędwiczki z szałwią i szynką foto
3
Mięso wkładamy do marynaty, odstawiamy w chłodne miejsce.
Krok 3 - Polędwiczki z szałwią i szynką foto
4
Szybkę kroimy na średniej wielkości kwadraty.
Krok 4 - Polędwiczki z szałwią i szynką foto
5
Szałwię płuczemy pod bieżącą wodą. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek szynki. Na wierzch kładziemy listek szałwii. Przekłuwamy wykałaczką. Smażymy na rumiano z każdej strony. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 5 - Polędwiczki z szałwią i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.12.2016 18:33
pysznie wyglądają
mirosława4 16.09.2016 10:49
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak