Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie kopekowo - czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rybne filety 2-3 szt
śmietana 180 g
ząbek czosnku 2 szt
musztarda ostra 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
ser żółty 6 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie kopekowo - czosnkowym

Filety rybne osuszyć, posypać solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju. W miseczce połączyć śmietanę z rozgniecionym czosnkiem, koperkiem (może być świeży)i musztardą. Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, wszystko zalać sosem i posypać utartym żółtym serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 05.10.2012 21:19
smakowita rybka
Katarzyna59 20.06.2012 15:10
smaczne
edyta44 25.02.2012 11:08
smakowita
Iwona51
Iwona51 02.10.2011 19:33
smaczne
m1monika 04.07.2011 16:28
pyszna rybka;)
Margo1 26.08.2010 09:18
może być smaczne, nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak