Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna w dwóch Smakach z mojej ulubionej Restauracji:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir starty
Pęczek dymki
cukinia
puszka moreli
ok 20 dag pieczarek
trochu kiełków sojowych
przyprawy
3/4 sosu sojowego
czosnek 2 ząbki
filet z indyka 0,5 kg
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna w dwóch Smakach z mojej ulubionej Restauracji:)

Czosnek i imbir posiekać. Wymieszać z 3 łyżkami sosu sojowego. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki, wymieszać z marynatą.
Warzywa oczyścić, umyć. Dymki pokroić ukośnie w grube krążki. Paprykę pokroić w paseczki, cukinię w plasterki. Morele przepołowić, syrop zachować.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Natkę opłukać, posiekać. Kiełki sparzyć, przelać zimną wodą, osączyć.
Olej rozgrzać, włożyć osączone mięso, mieszając smażyć 3 minuty. Dodać paprykę, cukinię, pieczarki, morele oraz dymkę, smażyć jeszcze 3 minuty.
Wlać 150 ml syropu z moreli, ocet, resztę sosu sojowego, wymieszać, przyprawić. Posypać kiełkami i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.08.2010 19:17
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak