Sposób przygotowania

Do mąki dodać drożdże,sól,cukier,czosnek,cebulkę,jajka i ciepłą wodę(tyle żeby powstało dość gęste ciasto)i wyrobić.Do ciasta dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić.Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Musi podwoić objętość.Podzielić na dwie części i wyłożyć na blachy z pergaminem.

Obłożenie I:
keczup(do posmarowania ciasta)
30 dkg szynki (pokroić w kostkę)
1 puszka ananasa(pokroić w kostkę)
1/2 kg cebuli(pokroić w pół krążki i przesmażyć na odrobinie oleju)
ser żółty,potarty(do posypania)

Na posmarowane keczupem ciasto wyłożyć cebulę,na nią szynkę i ananasa,posypać serem.

Obłożenie II:
Majonez z czosnkiem granulowanym(do posmarowania ciasta)
3 puszki tunczyka w oleju(kawałki)
1 puszka kukurydzy
czarne oliwki(bez pestek,pokroić w plasterki lub ćwiartki)
1/2 kg cebuli(pokroić w pół plasterki i przesmażyć na odrobinie oleju)
ser żółty potarty(do posypania)

Ciasto posmarować majonezem z czosnkiem.Wyłożyć cebulę,na nią odsączonego tuńczyka,odsączoną kukurydzę,oliwki i posypać utartym serem.

Pizze piec około 50-60 minut(zależy od piekarnika)w temperaturze 180 stopni.Z termoobiegiem można piec 2 blachy na raz.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wczoraj robiłam pizza są podobne twoje przepisy... Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !