Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczarkami i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 2 szt
pieczarki 30 szt
cienka kiełbasa 1/2 kg
papryka 4 szt
sos
przyprawa do grila i szaszłyków
sok z cytryny
musztarda 2 łyżki
czosnek posiekany 2 ząbki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczarkami i kiełbasą

Pieczarki oczyścić, ogórki obrać ze skórki i pokroić na 3 cm. kawałki. Kiełbaskę pokroić na 3 części, paprykę w prostokąty. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy, kiełbaskę, pieczarkę, ogórka, paprykę. Szaszłyki ułożyć na średnio rozgrzanym grilu, piec po kilka minut z każdej strony. Z podanych składników przygotowujemy sos, w trakcie pieczenia smarujemy nim szaszłyki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.05.2012 21:59
fajny pomysł na szaszłyki
krzyniu1984 26.08.2010 09:35
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak