Sposób przygotowania

Flaki dokładnie umyć,pogotować w wodzie,odlać,przepłukać i tak powtórzyć 3-4 razy,aż flaki będą pół miękkie.Ostudzić i pokroić w paseczki.Porcję rosołową zalać zimną wodą,dodać kucharka,obrane ząbki czosnku,podpieczone na blasze lub opalone nad gazem cebule,liście laurowe,ziele angielskie i ugotować rosół.Obraną marchew,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Rosół przecedzić,dodać flaki,obrane mięso z porcji rosołowej,utartą jarzynę i ugotować do miękkości.Doprawic imbirem,gałka muszkatołową,pieprzem,solą,majerankiem i maggi.Z margaryny i mąki zrobić białą zasmażkę dodać do flaków i zagotować.Smacznego!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    uwielbiam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja też bardzo lubię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Też bardzo lubię flaki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wczoraj robiłam flaczki to bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre to jest.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !