Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące paluszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
jajko 2 szt.
śmietana 12% 1/2 op.
margaryna 1 szt.
sól 1 łyzka
mak 2 łyzki
słonecznik łuskany 2 łyzki
kminek 2 łyżki
drożdże 5 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące paluszki

Zarobić ciasto drożdżowe. Zostawić do wyrośnięcia. Potem dodać resztę mąki. i podzielić na trzy części. Do jednej dać kminek, drugiej słonecznik, trzeciej mak. Turlać cienkie paluszki i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 10.07.2013 21:21
pyszne do barszczyku
daria899 05.02.2012 20:55
dobre
Laila2786 03.12.2011 11:54
Wygląda na to że są pyszne
teresa18 15.04.2011 20:18
takich paluszkow jaszcze nie jadłam
Beata73 30.08.2010 18:00
świetne do barszczyku czerwonego!
christopher1 27.08.2010 22:10
Pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak