Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę lekko rozpuścić żeby była miękka. (najlepiej wyjąć z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem), dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Żółtka rozrobić z cukrem i wlać do reszty składników. Ugnieśc ciasto. Podzielić na 3 równe części. Z dwuch uformować płaskie kule i włożyć do zamrażarki, do trzeciej dodać kakao i wygnieść aż ciasto bedzie jednolitego ciemnego koloru. Również uformować kule i włożyć do zamrażarki. Ciasto mrozić około 2 godzin. Gdy cisto będzie juz zmrożone, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzec na tarce jedna jasna część. Następnie posmarować ja nadzieniem. (dzem rozrobić z sokiem). Na dżem zetrzeć ciemne ciasto. Następnie ubić pianę z białek i cukru i wyłożyć na ciemne ciasto. Na pianę zetrzeć ostatnią część jasnego ciasta. Piec około 50 minut w temperaturze 180-200 stopni. Smacznego

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Brzmi fantastycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo dobre ciasto, bo piekłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszny placuszek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !