Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1kg mandarynek
szklanka łuskanych orzechów włoskich
papier do pieczenia
25 dag mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki cynamonu
sok pomarańczowy
20 dag cukru pudru
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z mandarynkami

Mandarynki bez skórki i orzechy zmiksuj na gładko z dodatkiem żółtka. Wymieszaj z cynamonem,mąką i szczyptą soli.Dodaj pianę z białka. Ciasto rozsmaruj w wyłożonej papierem do pieczenia formie keksowej.Piecz około 1 godz. w temp.180 stopni. Cukier puder utrzyj z 2 łyżkami soku pomarańczowego. Polukruj zimne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.10.2010 00:29
Smaczna słodkość.
christopher1 27.08.2010 22:15
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak