Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jagodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 150 g
cukier 3 łyżki
jajko 1 szt
mąka 200 g
masło 100 g
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jagodowe

Mąkę połączyć z masłem, dodać jajko, zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godz. Później wkładamy ciasto do wysmarowanej tortownicy, pamiętając o uformowaniu podwyższonych brzegów, posypać jagodami i 2 łyżkami cukru. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu ciasta, posypujemy pozostałymi jagodami, cukrem, a na wierzch nakładamy bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 22.05.2011 09:32
musi być pyszne
christopher1 27.08.2010 22:15
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak