Sposób przygotowania

Golonko,nóżki(przerąbane na pół)wieprzowe z kucharkiem,jarzyną,zielem angielskim i liściem laurowym gotować na małym ogniu do miękkości.Miękkie golonko i nóżki wyjąć z wywaru.Wywar przecedzić.Ostudzone mięso obrać i pokroić w kostkę lub porwać palcami.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego wywaru.Połączyć z resztą wywaru,przyprawić solą,pieprzem i maggi.Mięso przełożyć do miseczek,zalać wywarem,ostudzić.Wstawić do lodówki,do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam zimne nóżki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trzeba spróbować tych pyszności....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !