Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galert Eli czyli zimne nóżki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko wieprzowe świeże 1 sztuka
nogi wieprzowe 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Galert Eli czyli zimne nóżki

Golonko,nóżki(przerąbane na pół)wieprzowe z kucharkiem,jarzyną,zielem angielskim i liściem laurowym gotować na małym ogniu do miękkości.Miękkie golonko i nóżki wyjąć z wywaru.Wywar przecedzić.Ostudzone mięso obrać i pokroić w kostkę lub porwać palcami.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego wywaru.Połączyć z resztą wywaru,przyprawić solą,pieprzem i maggi.Mięso przełożyć do miseczek,zalać wywarem,ostudzić.Wstawić do lodówki,do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.06.2011 06:59
trzeba spróbować tych pyszności....
Gosia40 25.08.2010 20:36
Uwielbiam zimne nóżki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak