Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy w sosie sojowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 400 g
sos sojowy 20 ml
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
brokuły 1 szt
jogurt naturalny 20 ml
szczypiorek
sezam 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy w sosie sojowym

Kroki postępowania

1
Pstrąga oczyszczamy i marynujemy w sosie sojowym wymieszanym z czosnkiem startym na tarce, oliwą z oliwek i soku z cytryny. Marynujemy przez 30 minut.
Krok 1 - Pstrąg łososiowy w sosie sojowym foto
2
Przygotowujemy brokuły. Dodajemy do wody pół łyżeczki cukru aby nie straciły koloru.
Krok 2 - Pstrąg łososiowy w sosie sojowym foto
3
Pstrąga wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 230 stopni z termoobiegiem na 12 minut. Po 10 minutach obsypujemy pstrąga sezamem i zostawiamy na kolejne 2 minuty. Podajemy z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem :)
Krok 3 - Pstrąg łososiowy w sosie sojowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 21.03.2017 10:25
pychota :)
jagoda5913 06.09.2016 00:13
smaczne danie
Łukasz15 05.09.2016 23:35
Świetna rybka
gosia1988 05.09.2016 21:18
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak