Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew pokrojona w plasterki 200 g
czosnek pokrojony na połówki 2 ząbki
seler korzeniowy pokrojony w paseczki
ocet winny biały 0,5 l
lubczyk 1 pęczek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
trybula 1 pęczek
natka 1 pęczek
kalafior 200 różyczki
papryka 200 (pokrojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka na zimę

Zioła dokładnie opłukać. Do garnka wlać ocet i 1/2 litra wody. Dodać przyprawy, posolić, zagotować. Do gotującej się zaprawy dodać marchew, seler. Gotować 10 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, warstwami. Kalafior i paprykę blanszować przez 5 minut. Wyjąc jarzyny z garnka i razem z ziołami dodać do słoików. Zagotować zaprawę i wlać do słoików. Szczelnie zamknąć. Odwrócić słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 22.09.2010 14:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak