Sposób przygotowania

Żółtka rozbełtać w szklance.Do drugiej takiej samej szklanki wlać tyle piwa ile jest żółtek i razem lekko zmiksować.Dodać tyle mąki ile zabierze i wyrobić elastyczne ciasto.Ciasto cienko rozwałkować(nie podsypywać dużo mąki),wycinać podłużne prostokąty,zrobić nacięcie pośrodku i przeciągnąć przez nie jeden koniec.Smażyć w rozgrzanym,głębokim oleju,odsączyć na papierze kuchennym i posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam faworki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    dzięki za przepis. na pewno spróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zamawiam porcyjkę przy najbliższym pieczeniu .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !