Sposób przygotowania

Ciasto:
Zmiksować 3 jajka z piwem,doprawić solą,pieprzem,dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Usmażyć 8 naleśników(wielkości tortownicy).

Farsz:
Rozmrożony szpinak odparowaĆ,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,zmiażdżonym czosnkiem i ostudzić.Twaróg rozgnieść widelcem,wymieszać ze szpinakiem,dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać.

W wysmarowanej margaryną tortownicy układać naleśnik,smarować szpinakiem,posypać odrobiną utartego sera żółtego i tak do wyczerpania skladników.Na wierzchu ma być naleśnik posypany żółtym serem.Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Znowu wymieszały się składniki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mniam, lubie takie torty.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    trochę jak lasagne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !