Sposób przygotowania

Gruszki i truskawki dokładnie myjemy, z truskawek obieramy szypułki, gruszki obieramy z skórki i przekrawamy wzdłuż,(drylujemy środek) Do wysokiego naczynia wkładamy umyte uprzednio truskawki kostki lodu cukier waniliowy (według uznania) i wszystko razem miksujemy aż do uzyskania musy. Na patelni roztapiamy około 2 łyżek stołowych masła i kładziemy gruszki, smażymy do momentu zrumienienia się zdejmujemy gruszki dodajemy masło (1 lub 2 łyżki) wrzucamy bakalie, podsmażamy. Dodajemy cukier, podgrzewamy do momentu karmelizowania się cukru, dodajemy kokos i ściągamy z ognia. Cieple gruszki układamy na talerzu (dziurkami do góry) w otwory układamy lody i polewamy musem posypujemy karmelizowanymi bakaliami

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Faktycznie mix :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !