Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grylażowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białek 8
orzechów włoskich 50 dag
cukru pudru 50 dag
mąki 2 łyżki
KREM WANILJOWY
żółtek 8
jajko 2
cukru pudru 20 dag
szczypta soli
masła 3 kostki
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Grylażowy

20 dag orzechów mielimy 20 dag orzechów siekamy reszte odkładamy.Ubijamy pianę z białek z cukrem.Na koniec wsypujemy orzechy, makęi delikatne mieszamy. Dzielimy na 3 częśści Pieczemy 3 blaty 5 min w tem.180,
żołtka, jajka, cukier i szczypta soli miksujemy masło ucieramy na puch.Stopniowo doajemy masę jajeczną i alkohol.6 łyżek cukru roztapiamy na patelniaż powstanie jasny karmeloblewamy orzechyi chwile smażymy wykładamy na deskęa gdy ostygniesiekamy.Blaty bezowe przekładamy krememi posypujemy orzechamiz karmelem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 27.08.2010 22:18
Ciekawe. I imponująca nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak