Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z mannej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

650 ml mleka
300 g cukru
1/2 lyzki startej galki muszkatolowej
35 g rodzynek
35 g orzechow laskowych lub wloskich
200 g masła
225 g kaszy manny

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z mannej

Do mleka wsypac cukier i galke muszkatolowa. Gotowac przez minute. Dodac rodzynki, zmniejszyc ogien i gotowac dalej. Orzechy lekko podprazyc, drobno posiekac i odstawic. W innym garnku, na srednim ogniu, roztopic maslo. Wsypac kasze i prazyc przez 10-15 minut, mieszajac lyzka. Kiedy kasza bedzie miala kolor zlotobrazowy, a maslo zacznie sie od niej oddzielac, zmniejszyc ogien i powoli jedna reka wlewac do kaszy slodki plyn, a druga caly czas mieszac. Przez chwile szybko mieszac, by nie powstaly grudki. Wrzucic posiekane orzechy. Przykryc i gotowac na malym ogniu przez 2-3 minuty, az kasza wchlonie caly plyn. Pod koniec zamieszac jeszcze kilka razy szybkim ruchem, aby stala sie pulchna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.10.2010 00:34
Przepis ten warto sobie zapisać.
christopher1 27.08.2010 22:17
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak