Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

15 dag rukoli
2 ząbki czosnku
4 łyżki pestek z dyni
1/2 szklanki oliwy
sól i pieprz
parmezan 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Rukolę umyj, osusz i oderwij ogonki. Czosnek obierz. Parmezan zetrzyj na tarce. Do pojemnika blendera wrzuć rukolę, czosnek, parmezan, dodaj pestki dyni, oliwę, rozdrobnij, uzyskując konsystencję drobnych ziarenek. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.10.2010 23:11
Nie jadłam.
noculos 11.09.2010 16:24
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak