Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z bazylii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia świeża
sól
5 dag orzeszków pinii
2 ząbki czosnku
oliwa
parmezan 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z bazylii

Oderwij listki bazylii od gałązek, opłucz i osusz, wrzuć do blendera. Dodaj parmezan, sól do smaku, orzeszki, obrany czosnek, zmiksuj. Miksuj dalej, dolewając tyle oliwy, aby otrzymać jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta18-20 02.08.2011 07:46
do makaronu pycha
gusia1000 24.10.2010 23:12
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak