Sposób przygotowania

Pomidory pokroić wierzchy i wydrążyć łyżeczką miąższ. Wewnątrz oprószyć je solą i pieprzem, po czym odwrócić do góry dnem, aby wyciekł z nich sok.Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Obraną cebulę i czosnek oraz szynke pokroić w drobną kostkę.szynke usmażyć na chrupko. Do tłuszczu ze smażenia boczku dodać masło i krótko przesmażyć na nim pieczarki. Usmażone, lekko przyprawić solą i wyłożyć na sito.Cebulę i czosnek lekko podsmażyć na tłuszczu ze smażenia pieczarek. Dodać 2 łyżki wody wymieszanej ze śmietaną i bulionem. Sos zagotować i mieszać, aż zgęstnieje. Do sosu dodać pieczar­ki. Powstały farsz doprawić do smaku.Pomidory wypełnić farszem, posypać serem i przykryć odkrojonymi wierz­chami. Piec w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aneta69

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !