Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faczerowane pomidory

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 8
łyżeczki soli 1/2
łyzeczek pieprzu 1/3
pieczarek 400 g
cebula 1
ząbki czosku 2
szynki 40g
łyżeczka masła 1
sera mozzarella 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faczerowane pomidory

Pomidory pokroić wierzchy i wydrążyć łyżeczką miąższ. Wewnątrz oprószyć je solą i pieprzem, po czym odwrócić do góry dnem, aby wyciekł z nich sok.Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Obraną cebulę i czosnek oraz szynke pokroić w drobną kostkę.szynke usmażyć na chrupko. Do tłuszczu ze smażenia boczku dodać masło i krótko przesmażyć na nim pieczarki. Usmażone, lekko przyprawić solą i wyłożyć na sito.Cebulę i czosnek lekko podsmażyć na tłuszczu ze smażenia pieczarek. Dodać 2 łyżki wody wymieszanej ze śmietaną i bulionem. Sos zagotować i mieszać, aż zgęstnieje. Do sosu dodać pieczar­ki. Powstały farsz doprawić do smaku.Pomidory wypełnić farszem, posypać serem i przykryć odkrojonymi wierz­chami. Piec w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 05.04.2012 10:13
pycha
kriso 11.08.2011 21:10
smaczne
Wojtek8 17.02.2011 12:46
super
Kate131 18.11.2010 06:59
ciekawe
aneta69 06.09.2010 15:34
pychota
edyta51 29.08.2010 08:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak