Sposób przygotowania

margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam rabarbar musi być super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda zachęcająco, nigdy nie jadłam rabarbaru, może się skuszę w końcu :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takie ciasto z budyniem robie z jabłkami i jest pyszne, a z rabarbarem pewnie jeszcze lepsze, trzeba bedzie spróbowac:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne, letnie ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne i śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    smaczne wychodza ciasta z rabarbarem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !