Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

25 dag margaryny
cukru pudru 45 dag
mąki 40 dag
proszek do pieczenia łyżka
rabarbar
Cynamon mielony Prymat
jajko 7
budynie śmietankowe ( duży i mały) 2
łyżek cukru 5
litr mleka 1

Przepis i sposób przygotowania na: placek z rabarbarem

margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 17.03.2013 00:11
bardzo lubię :-)
kupiska 29.07.2012 19:34
smaczne wychodza ciasta z rabarbarem
miki47 11.03.2011 08:58
pyszne i śliczne
gusia1000 15.01.2011 00:10
Fajne, letnie ciasto.
Mysiunia 04.12.2010 08:50
takie ciasto z budyniem robie z jabłkami i jest pyszne, a z rabarbarem pewnie jeszcze lepsze, trzeba bedzie spróbowac:)
Koper 04.11.2010 07:40
Wygląda zachęcająco, nigdy nie jadłam rabarbaru, może się skuszę w końcu :)
christopher1 27.08.2010 22:21
Uwielbiam rabarbar musi być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak