Sposób przygotowania

Żółtka jaj utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, następnie dodać przegotowane ostudzone mleko i dalej ubijać. Po schłodzeniu lać cienkim strumieniem spirytus ciągle ubijając. Trzymać w lodówce. Chłodne smakuje wyśmienicie.

Dodatkowe informacje: Na 1/2 litra spirytusu dajemy 10 żółtek, 1 litr mleka i 2 szklanki cukru.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Całą rodzinką można spożywać
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię go bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !