Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory Panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porów 200 g
mąki 3 g
mleko 10 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier
sól
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pory Panierowane

Pory oczyścić ze zbędnych liści,umyć dokładnie ( odchylajac liście ) i ugotować małej ilosci wody z dodatkiem soli i szczyptu cukru.Ugotowane pory osączyć,wystudzić,oprószyć pieprzem ziołowym i mąką.Jajka rozmieszać z mlekiem i mąką.Pory panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu:)

Polecam:):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 04.05.2012 08:21
fajne
stokrotka 19.10.2010 08:19
muszą świetnie smakować!
Katarzyna/kate1980 06.10.2010 20:53
ciekawy przepis
gusia1000 29.08.2010 19:46
Dla mnie znakomite jedzenie.
MAŁGORZATA108 25.08.2010 18:56
Mocno dietetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak