Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba Duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby 200 g
selera 20 g
cebuli 20 g
natka pietruszki
łyżka wina
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba Duszona

Rybę oczyścić,podzielić na porcję i posolić.Warzywa rozdrobić na tarce,cebule pokroić w plastry.Na dno naczynia nalać olej,ułożyć rybę,w wokół niej warzywa i cebulę.Dodać przyprawy zalać wodą i dusić pod przykryciem.Pod koniec duszenia dodać wino:)
Podawać z ziemniakami lub frytkami:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.10.2010 14:24
taką rybę uwielbia cała moja rodzina

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak