Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, polać wrzątkiem i obrać ze skóry. Każdą z nich przepołowić, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w grubą kostkę. Przełożyć owoce do garnka, dodać laskę wanilii podzieloną na trzy części, zasypać cukrem, podlać 1/2 szklanki wody i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Ostudzić, przecedzić. Limonki sparzyć.

Ostudzone owoce rozdrobnić blenderem na gładką masę. Wymieszać z sokiem wyciśniętym z dwóch limonek i gotować przez 10 minut. Przełożyć dżem do wyparzonych słoików. Do każdego dodać po plasterku limonki, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 7 minut.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Nie jadłam takiego, ale napewno spróbuję taki przyrzadzić
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    już się głodna robię :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Już mi ślinka leci :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    muszę zrobić taki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm pysznyy!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ale aromatycznie się zrobiło... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !