Sposób przygotowania

Czosnek ucieramy z solą i przyprawami.Myjemy boczek,osuszamy i nacieramy porządnie ziołami.Potem go zrolujemy i mocno obwiązamy sznurkiem.Potem owijamy do folią i zostawiamy na noc w lodówce.
Na drugi dzień w rondlu rozgrzać olej,włożyc do niego boczek bez foli i zrumienić ze wszystkich stron zmiejszyc ogien.Wlać do niego szkande wody i dusić go ok 90 min.Jak wystudzi sie boczek sciagnać sznurek.
Podawać na zimno z chlebusiem:)
Smacznego:)

Pyszne jako zakąska;)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    próbowałam polacam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !