Sposób przygotowania

Na patelni roztopiamy masło i na bardzo małym ogniu dusimy w nim posiekaną cebulkę, kiedy się zeszkli dolewamy ok. 2-3 łyżek śmietany kremówki. Nadal na bardzo małym ogniu gotujemy mieszając co jakiś czas aż całość mocno zgęstnieje i konsystencją przypominać będzie odrobinę roztopiony, bulgoczący ser.
W miseczce mieszamy dokładnie pokruszony twaróg i posiekaną fetę. Następnie wlewamy do tego sos cebulowo-śmietanowego. Szczypiorek siekamy drobniutko i dodajemy do twarogu.

Siekamy wędzonego łososia [można też użyć po prostu sałatkowego] dorzucamy do reszty, mieszamy – jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uh, kaloryczne, ale pyszzzne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mico

    no tak, troszkę jest kalorii, ale na prawdę warto :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !