Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, polać wrzątkiem i obrać ze skóry. Każdą z nich przepołowić, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w grubą kostkę. Przełożyć owoce do garnka, zasypać cukrem, podlać 1/2 szklanki wody i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Ostudzić i przecedzić (owoców nie wyrzucać - można z nich zrobić dżem). Otrzymany sok przelać przez gazę. Ponownie zagotować i gorący wlewać do wyparzonych szklanych butelek lub słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Szkoda że nie można nanosić poprawek - laskę wanilii gotować razem z owocami:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    ale pychotka :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dzięki za przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    o kurcze, strasznie mnie to zaciekawilo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszny smak lata
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !