Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty kiszonej 1 kg
szklanka suchej fasolki 1
ziemniaki duszone 2
cebula 1
0,5 kostki margaryny
0,5 kg łopatki wieprzowej
4 liście laurowe
ziarenek ziela angielskiego 5
łyżeczki kminku 0,5
kostki rosołowe 2
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z fasolką

namoczyć fasolkę ( przez dobę) w wodzie. do garnka dać kapustę i pokrojone w kostkę mięso, dodać kminek ziele angielskie liście laurowe i kostki rosołowe , podlać wodą i gotować na wolnym ogniu do miekkości mięsa. w osobnym naczyniu ugotować fasolkę w wodzie z odrobiną soli do miekkości. ziemniaki ugotować i podusić , do garnka z kapustą dodać odcedzoną fasolkę , duszone ziemniaki, gotować razem ok 10 minut. pokroić cebulkę usmarzyć na margarynie na złoty kolor dodać do tego mąkę i zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty i zagotować przyprawić magą i pieprzem . kapusty nie odcedzać w czasie gotowania, bo dodaje sie fasolkę i nie jest kwaśna..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.01.2013 11:01
smaczniutka
fictor123 20.09.2012 16:50
super
Magdalena80 09.09.2011 22:46
tego jeszcze nie próbowałam...
Kate131 14.04.2011 11:59
uwielbiam!
gusia1000 13.01.2011 23:44
Zgadzam się z powyższymi opiniami, co do tego dania.
buksiak12 03.09.2010 13:10
mniam
buksiak12 03.09.2010 13:10
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:26
mniam mniam
Dorota71 03.09.2010 12:26
kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:10
ciekawe jak smakuje
Emilia22 03.09.2010 11:09
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak