Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z 4 jajek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczna 0,5 szklanki
woda 6 łyżek
proszek do pieczenia 8 g
cukier waniliowy 8,4 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z 4 jajek

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy pod koniec po łyżce wody i dalej ucieramy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pianę, mąki przesiane z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy składniki drewnianą łyżką. Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy biszkopt. Pieczemy 40 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.02.2014 11:15
przydatny przepis
czekoladka_m 17.07.2013 13:38
ja robię podobny, tylko nie dodaję wody
RenataZ-et 07.06.2012 12:27
bardzo lubię wszystkie biszkopty
Sylwia56
Sylwia56 30.01.2012 23:47
o fajny
Wafelek2601 29.12.2011 00:32
super
Iwusia 03.12.2010 00:22
a jaki pyszny ;)
msmariusz 02.12.2010 09:01
ładny
christopher1 27.08.2010 22:25
Pyszniutki i łatwy
Aleksandra55 27.08.2010 12:11
Dobry biszkopt to jest to :)!
iwa643 26.08.2010 08:04
zawsze taki pieke
IlonaAlbertos 26.08.2010 00:15
Uwielbiam wszelkie ciasta biszkoptowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak