Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy pod koniec po łyżce wody i dalej ucieramy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pianę, mąki przesiane z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy składniki drewnianą łyżką. Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy biszkopt. Pieczemy 40 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszelkie ciasta biszkoptowe :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    iwa643

    zawsze taki pieke
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra55

    Dobry biszkopt to jest to :)!
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszniutki i łatwy
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    a jaki pyszny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię wszystkie biszkopty
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja robię podobny, tylko nie dodaję wody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !