Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń cygańska z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

800 g wieprzowiny na roladę
sól, pieprz
2 cebule
50 g słoniny
2 łyżki przecieru pomidorowego
ketchup 2 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń cygańska z nadzieniem

Płat mięsa przeznaczony na roladę posypać solą i pieprzem (1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu).

Paprykę umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić. Obraną cebulę i słoninę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z przecierem pomidorowym, posolić i posypać pieprzem.

Mięso wypełnić nadzieniem i zrolować. Silnie obwinąć nicią i zawiązać.

Mięso włożyć do brytfanny, posmarować olejem i umieścić w gorącym piekarniku. Często obracać, by upiekło się równomiernie i polewać sosem w trakcie pieczenia. Dziesięć minut przed zakończeniem pieczenia posmarować pieczeń ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 07.08.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak