Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki z mięsa mielonego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
wędzonka wiejska 4 duże plastry
ogórek kiszony 1 duża sztuka
ser wędzony topiony 50 g
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, pieprz i bułkę tartą, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Zraziki z mięsa mielonego foto
2
Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część mocno spłaszczyć. Na każdym mięsnym placku ułożyć po plasterku wędzonki, kawałku sera i kawałku ogórka, zwinąć w ruloniki i uformować w duże, podłużne kotleciki.
Krok 2 - Zraziki z mięsa mielonego foto
3
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą do mięs, zrumienić z każdej strony.
Krok 3 - Zraziki z mięsa mielonego foto
4
Do mięsa dodać kostkę mięsną, wlać 1,5 szklanki wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z obu stron.
Krok 4 - Zraziki z mięsa mielonego foto
5
Mąkę dokładnie rozmieszać z pół szklanki zimnej wody, zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody.
Krok 5 - Zraziki z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 19.08.2016 15:48
wygląda niesamowicie
Motorek 19.08.2016 15:14
smaczne mięsko
Jolcia_90 19.08.2016 13:49
ale pyszne zrazy :)
mirosława4 19.08.2016 13:34
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak