Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki pomidorowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
mięso mielone wołowe 50 dkg
jajko 2 szt
cebula 3 szt
majonez 3-4 łyżki
keczup pikantny 3-4 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki pomidorowe

Ryż ugotować na sypko, nie rozgotować. Posiekać w kostkę cebulę, mięso wymieszać z jajkiem dokładnie, dodać sól i pieprz. Do wymieszanej jednolitej masy dodać ryż, wymieszać i uformować pulpety, ułożyć na posmarowanej oliwą blasze piekarnika. Wymieszać majonez z
keczupem, polać pulpety wodą, polać sosem i piec do 25 minut w temperaturze 220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.06.2012 00:22
Takie zapieczone są super!
Izabela/bella81 10.10.2011 20:49
śliczne, bardzo apetyczne
gusia1000 13.06.2011 19:47
Widać, ze muszą być smaczne.
beatkaa153 05.10.2010 21:46
mniam. . .
cukiereczek 31.08.2010 08:22
Klopsy w sosie pomidorowym,klopsy w sosie grzybowym wszystkie są smaczne
Agnieszka_B 25.08.2010 16:23
Wszystkie składniki które lubię:)
Margo1 25.08.2010 14:57
fajne wyszły
Kate131 25.08.2010 12:30
pycha
Bartolomeo 25.08.2010 12:12
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak