Sposób przygotowania

ugutować ryż w lekko osolonej wodzie. wypłukać go i odcedzić , jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce, a następnie wysmarować naczynie masłem obsypać bułką tartą, dać połowę ryżu na to porzucać płatki masła. dać połowę startych jabłek.przygnieść to z wierzchu ręką, posypać cukrem, cynamonem. czynność powturzyć i okryć naczenie folią aluminiową , piec ok 1,5 godziny

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię i często robię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo lubię w jesienne wieczory :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczny
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszny smakołyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    często robię bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !