Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańskie Gazpacho

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory malinowe 800 g
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki świeże 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
sok z cytryny 1-2 łyżki
czosnek 2 ząbki
ser feta 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańskie Gazpacho

1. Pomidory myjemy i kroimy na cztery. Blenderujemy.
2. Ogórki, cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Paprykę czerwoną i chili myjemy i rozdrabniamy. Wszystkie warzywa dodajemy do pomidorów i blenderujemy razem. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy.
3. Schładzamy w lodówce, a następnie podajemy z pokruszonym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.08.2016 15:24
b.lubię to danie
ilka01 16.08.2016 13:11
super zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak