Sposób przygotowania

1. Sparzyć mak, przecedzić, zmleć go trzy razy, dać do miski dodać cukier żółtka utrzeć na biało, następnie ubić pianę z białek, dodać do maku wraz z bułką tartą proszkiem do pieczenia, olejkiem, rodzynkami. delikatnie wymieszać. tortownicę wysmarować tłuszczem , wyścielić papierem śniadaniowym, wlać ciasto i piec , zimne ciasto przekroić na trzy części, przełożyć masą.

2. masa: zmielone orzechy dać do garnka zalać mlekiem dodać cukier i zagotować ciągle mieszając , wystudzić , utrzeć tłuszcz na biało dodawać po łyżce orzechów ciągle miksując . przełożyć tort i udekor dowolnie.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszniutki
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    oczywiście5!!!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    zgadza się super torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Śliczny tort i jaki okazały.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zgrabny wyszedł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    szkoda, że nie widać go po przekrojeniu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    dobrze wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    jaki śliczny tort
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    piękny:) i smaczny na pewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepiękny-brawo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !