Sposób przygotowania

kapustę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić potem wydusić. do kapusty dodać mięso mielone , pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę na grubej tarce, dodać resztę składników , dobrze wymieszać ze sobą, formować kotleciki, obtoczyć je w mące, obsmarzyć na tłuszczu z obu stron. w garnku do pieczenia mięsa wyłożyć spód liśćmi surowej kapusty układać sztorcem gołąbki, wrzucić trzy ziarenka ziela angielskiego i 4 listki laurowe. Do petelni na których smarzyły się gołąbki wlać 3 szklanki wody dodać 1 kostkę rosołową i zagotować a następnie zalać tym gołąbki, przykryć surowymi liśćmi z kapusty i garnek przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku około 2 godziny.

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    coś pysznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam nigdy takich ruskich gołąbków. Twoje wyglądają smacznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    nie słyszałam o takich gołąbkach, ale wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    jeśli smakują tak jak wyglądają to rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    Lubię gołąbki w każdej postaci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ale super wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O, to jest ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    już mi się podobają
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !