Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
jaja 2 szt
mąka 2,5 szkl
cukier 2 łyzki
sól szczypta
cynamon 1 łyżeczka
jabłka 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i cynamonem

1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę.
3. Dodać jabłko pokrojone na drobne kawałki i cynamon.
4. Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami.
5. Smażyć na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.04.2012 08:00
wyśmienite
Dorota71 27.09.2010 12:28
świetne
Zofia12 26.08.2010 07:46
moje dziecko się tym zajada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak