Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony sos do ziemniaków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona papryka (świeża) 40 dag
ząbki czosnku 5
białe wino 4 łyżki
sok z cytryny
olej 8 ł.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony sos do ziemniaków

Papryki myjemy i kroimy na kawałki , wkładamy je do garnuszka wraz z nieobranymi ząbkami czosnku i zalewamy wodą , ma być jej tyle aby papryka była zakryta, następnie dodajemy wino i gotujemy aż papryka będzie miękka. Następnie odcedzamy i studzimy , ząbki czosnku obieramy miksujemy z papryką, pomału lejemy olej i wtedy widzimy jak sos robi się gęsty, na koniec możemy dodać sok z cytryny i resztę przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 21.05.2013 18:55
orginalny,fajne połaczenie składników
kasica2210 28.04.2013 19:36
Szybki i prosty przepis, muszę spróbować :)
babcia
babcia 26.03.2012 09:57
super
babcia
babcia 26.03.2012 09:57
super
RenataZ-et 04.03.2011 11:43
Świetny sos
ElizaT 17.01.2011 00:55
super zdjęcie
Grażyna13 04.12.2010 21:14
Smakowity !
Monika193
Monika193 30.08.2010 08:36
z papryczką, pycha
Margo1 26.08.2010 17:28
naprawdę warto zrobić
Malinka 26.08.2010 14:28
Takiego jeszcze nie robiłam...
Kate131 26.08.2010 08:34
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak